Натрупан дълг за ток от над 77 000 лева, голяма част

...
Натрупан дълг за ток от над 77 000 лева, голяма част
Коментари Харесай

Болница във Варна остава без ток заради натрупан дълг

Натрупан дълг за ток от над 77 000 лв., огромна част от който е в просрочие от март 2021 година, постанова прекратяване на снабдяването с електрическа сила на постройката на Специализираната болница за интензивно лекуване на пневмо-фтизиатрични болести - Варна, оповестиха от локалния енергиен снабдител, " ЕНЕРГО-ПРО ". 

Въпреки многократните напомнителни писма, оферти за разсрочване и зов към всички виновни институции, дългът за електрическа енергия продължава да нараства с липса на заплащания в границите на последната година, като най-старите неплатени отговорности датират от м. март 2021 година, прецизират от компанията. 

Крайната мярка с прекратяване на електрозахранването е планувана за 21 ноември 2022 година и се постанова, с цел да бъде лимитирано натрупването на спомагателни отговорности, изясняват от ЕНЕРГО-ПРО. От сдружението припомнят, че обекти от нулева категория, каквито са здравните заведения, следва да имат обезпечено аварийно, самостоятелно и без значение електрозахранване.

За сериозната обстановка неведнъж са били осведомени общинската администрация, министерството на опазването на здравето, както и всички ангажирани държавни и регулаторни институции, само че досега няма поет  съответен ангажимент за решение на задълбочаващия се проблем, допълват от " ЕНЕРГО-ПРО ".

Предвид основаната неподходяща обстановка, " ЕНЕРГО-ПРО Продажби " АД още веднъж упорства за незабавно предприемане на решителни дейности от страна на локалната власт за гарантиране и разрешаване на въпроса с насъбраните отговорности на здравното заведение.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР